Browniji s temno čokolado
Kdo ne mara brownijev? Sploh zato, ker je to res enostavna sladica. S temi browniji se lahko posladkaš brez slabe vesti. Zakaj? Ker vsebujejo eritritol (sladilo brez kalorij).
Sestavine:
* 5 jajc
* 220 g Malincinega eritritola
* 230 g temne čokolade
* 100 g nesoljenega masla
* 220 g Malincine pirine polnozrnatne moke
* pol žličke soli
* 100 g Malincinega kakava v prahu
* 20 g masla za modelčke
Opis postopka:
1. Pečico ogreješ na 180 stopinj. Pekač z modelčki namastiš z maslom. V ponvi nato na nizki temperaturi stopiš maslo in razsekljano temno čokolado. Ko se čokolada stopi dodaš eritritol in mešaš, da se skoraj stopi. Maso nato streseš v drugo skledo, nato počakaš, da se malo ohladi. Zmesi dodaš jajca in vse skupaj dobro zmešaš.
2. V drugi skledi zmešaš moko, kakav in sol, nato pa vse to dodaš v skledo k ostalim sestavinam in zmešaš, da nastane gosta masa.
3. Modelčke napolniš z maso, nato pa jih v pečici pečeš 20 minut. Brownije ohladiš in že so pripravljeni, da jih poješ s svojo družino ali najboljšo prijateljico ob kavi.
Uporabila sem globoke modelčke v velikosti 4 x 4 cm in je nastalo 10 brownijev.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Ribič
Komentarji (0)