Brusnični piškoti brez moke z belo čokolado
SESTAVINE za 9–10 piškotkov:
* 100 g mletih mandljev
* 60 g nastrganega kokosa
* 2 jajci
* ½ čajne žličke pecilnega praška
* ščep soli
* 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
* 45 g kokosovega olja (stopljeno, ohlajeno)
* 50 g kokosovega sladkorja
* 30 g bele čokolade
* 20 g suhih brusnic
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 175 °C. V veliki posodi zmešajte jajca, stopljeno kokosovo olje in vaniljo. Mokre sestavine prelijte v drugo posodo, kjer so suhe sestavine: sladkor, nastrgan kokos, mleti mandlji, pecilni prašek in sol. Premešajte, da se vse poveže in na koncu nežno vmešajte čokolado in brusnice.
Oblikujte 9–10 piškotov, naj bodo visoki okoli 1 cm, in pecite 11 minut.
Prestavite na rešetko za hlajenje, prelijte s stopljeno belo čokolado in uživajte v kakšnem, dokler je še topel!
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (0)