Bučkin kruh s koščki temne čokolade
SESTAVINE:
Mokre:
* 2 zreli banani (zmečkani)
* 1/3 lončka rastlinskega mleka
* 1 ½ žličke vaniljinega ekstrakta
Suhe:
* 1 ½ lončka pirine polnozrnate moke
* ½ lončka stevije (ali kakšnega drugega sladila)
* 1 ½ žličke pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* ½ žličke soli
Drugo:
* 2 lončka naribanih bučk
* 1 pest koščkov temne čokolade
* mandljevi lističi za po vrhu (poljubno)
OPIS POSTOPKA: V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine, v drugi posodi pa mokre. Mokre dobro zmešamo s suhimi, čisto na koncu pa primešamo še 2 lončka naribanih bučk in koščke temne čokolade. Maso vlijemo v manjši pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, po želji pa posipamo še z mandljevimi lističi. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 45 minut na 180 °C. Ko se nam zdi, da je kruh dovolj pečen, naredimo test z zobotrebcem.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)