Bučkina rižota s poprom in limonino lupino
SESTAVINE:
* 2 večji bučki
* 200 g riža za rižote
* 600 ml jušne osnove
* česen
* sol
* poper
* česen v prahu
* peteršilj
* 1 manjša bio limona
* 1 jušna žlica kvasnih kosmičev (opcijsko)
* malo olja za praženje zelenjave
OPIS POSTOPKA: Bučki naribamo. Bučke in česen prepražimo na olivnem olju. Ko bučke spustijo tekočino, lahko dodamo riž. Riž operemo, prepražimo skupaj z bučko. Začinimo s soljo, Počasi dodajamo jušno osnovo, dokler rižota ni kuhana. Proti koncu kuhanja lahko v rižoto dodamo 1 jušno žlico kvasnih kosmičev. Naribamo limonino lupinico. V rižoto vmešamo sok polovice manjše limone. Serviramo in okrasimo z limonino lupinico, poprom in svežimi zelišči.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)