Bučkini žepki s piščančkom
SESTAVINE:
*4 velike bučke
*400g rikote
*sveža špinača
*piščančji zrezki
*začimbe (himalajska sol, kajenski poper, kurkuma, sveža bazilika)
*4 srednje veliki paradižniki
PRIPRAVA: Špinačo posolimo, popopramo in dodamo kurkumo ter popražimo na olivnem olju. Med pripravo olupimo bučke in jih narežemo na 3 mm široke rezine (rez po dolgem). Rezine uporabimo za pripravo žepkov. Za pripravo enega potrebujemo 2-4 rezine odvisno od velikosti bučke. Pripravljeno špinačo vmešamo v rikoto in z maso napolnimo bučkin žepek (rezine postavimo 1 vodoravno, 1 navpično in zvijemo skupaj). Postavimo v pekač, katerega dodatno napolnimo s paradižnikovo mezgo (pasirani 4 paradižniki). Bučke dodatno posolimo, po želji dodamo svežo baziliko in postavimo v ogret pekač (180 stopinj) za 20 min. Vmes popečemo piščančka, začinjenega s soljo, poprom in kurkumo, popečemo pa lahko tudi bučke če ostanejo od žepkov.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Karmen Jedvaj
Komentarji (0)