Bučkino - kumarična juha z domačimi falafli
SESTAVINE (bučkino - kumarična juha):
* 1 bučka
* 1 kumara
* 1 krompir
* 1 mlada čebulica
* 1 strok česna
* 2 žlici olivnega olja
* 1 l vode
* sol in poper po okusu
Domači falafli:
* 80 g čičerikine moke
* 40 g riževe moke
* 60 g pirine moke
* 2 žlici indijskega trpotca
* 1 žlička sode bikarbone
* 2 žlički čebule v prahu
* 1 žlička česna v prahu
* 1 žlička kumine v prahu
* 1/2 žličke kurkume
* 1 žlica posušenega peteršilja
* 350 ml vode
* 2 žlici olivnega olja
OPIS POSTOPKA: Čebulico (skupaj z listi) in česen zrežemo in ju v loncu na olivnem olju prepražimo. Bučko in kumaro narežemo na kocke - brez lupljenja. Krompir olupimo in ga razrežemo. Vso zelenjavo stresemo v lonec, pražimo in mešamo. Po 5 minutah praženja solimo in popramo po okusu in zalijemo z vodo. Kuhamo 15 minut. Medtem, ko se kuha juha pripravimo zmes za falafle. Vse suhe sestavine damo v posodo in premešamo. Nato vlijemo vodo in vse skupaj dobro premešamo. Zmes pustimo stati 15 min, nato po potrebi dodamo moko oz. vodo, da nastane primerna za oblikovanje kroglic. Oblikujemo kroglice in jih pečemo na olivnem olju - po potrebi olje dodamo. Falafle pečemo na sredno nizki temperaturi do zlato rjave barve. Postrežemo juho, ki ji dodamo poljubno število falaflov. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Kostanjevec
Komentarji (0)