Bučna juha iz pečice
SESTAVINE:
Za 2 osebi
* 1 manjša hokaido buča
* 1 glava česna
* muškatni orešček
* kurkuma
* poper in sol
* kisla smetana
* bučno olje
OPIS POSTOPKA: Buči prepolovimo in odstranimo semena. Polovice obrnemo navzgor in jih položimo v pekač. Dodamo dve celi glavi česna, ki smo ju prej razpolovili, in pokapljamo z olivnim oljem. Bučo in česen pečemo pol ure pri 200 °C. Ko je buča pečena, jo izdolbemo z žlico. Pripravljeno bučo damo v visoko mešalno posodo in po okusu dodamo poper, muškatni orešček, kurkumo in popečen česen, ki mu prej odstranimo olup. Prelijemo s pol litra vrele vode. Vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Postrežemo z žlico kisle smetane in z nekaj kapljicami bučnega olja.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)