Bučna juha
SESTAVINE (za 4 osebe):
* 500 g hokaido buče
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 l jušne osnove
* 1 žlica bučnih semen
* 1 žlica ovsenih kosmičev
* 1 žlička mlete paprike
* olivno olje
* sol
* poper
* bučno olje
OPIS POSTOPKA: Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na manjše koščke. Čebulo sesekljamo ter jo popražimo na olivnem olju. Dodamo bučna semena in sesekljan česen ter popražimo, da česen zadiši. Dodamo bučo ter zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega, cca. 30 minut. Ko je buča kuhana, dodamo ovsene kosmiče, rdečo papriko ter ščepec soli in poper. Pokuhamo 1 minuto in nato zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho serviramo z bučnimi semeni in bučnim oljem.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)