Bučna kremna juha
SESTAVINE:
* 1 manjša hokaido (ali maslenka) buča
* 2-3 krompirji
* 1 korenček
* zelenjavna jušna kocka
* 1 žlička kurkume
* 1/2 žličke ingverja v prahu
* olje
* sol
* veganska krema za kuhanje
* bučna semena
* peteršilj
OPIS POSTOPKA: Zelenjavo olupi, operi in nareži na manjše koščke. V posodo za kuhanje dodaj nekaj olja, zelenjavo in prepraži. Dodaj vodo, zelenjavno jušno kocko in kuhaj okoli 15-20 minut. Nato dodaj kurkumo, ingver v prahu in vse skupaj s paličnim mešalnikom (juho lahko tudi zmešaš v blenderju) dobro spasiraj. Po želji pa lahko dodaš še nekaj veganske kreme za kuhanje, bučna semena in peteršilj. Juho serviraj še toplo.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)