Bučna pita
SESTAVINE:
Za krhko testo:
* 500 g bele pirine moke
* 250 g masla
* 2 jajci
* 100 g kokosovega sladkorja
* limonina lupinica
Hokaido nadev:
* 500 g skuhane pretlačene hokaido buče oziroma 500 g hokaido pireja
* 50 g kokosovega sladkorja
* 2 noževi konici vanilije v prahu
* 1 jajce
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo dobro zmešamo. Testo postavimo v hladilnik za 1 uro. Po 1 uri testo razvaljamo. Testo prenesemo v pekač, katerega smo predhodno namazali z maslom. – Ob robu pekača lepo zaključimo robove, in dno prebodemo z vilico. Pečemo na 200°C za 10 minut. Hokaido pireju dodamo vse preostale sestavine in dobro zmešamo. Nad testo prelijemo hokaido nadev in pečemo na 180°C za 30-40 minut. Seveda po želji lahko pito z odvečnim testom.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)