Bučna rižota s piščancem
Preprost in okusen obrok, ki bo navdušil celo družino. Bučna rižota s piščancem je hitro pripravljena jed, ki združuje kremasto teksturo in bogat jesenski okus.
SESTAVINE:
* 1 velika čebula
* strok česna
* 400 g očiščene maslene buče
* 300 g riža
* žlica masla
* 350 g piščanca
* sol in poper
OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo piščanca in ga popečemo. Nato dodamo sesekljan česen in na koščke narezano bučo. Zalijemo z vodo in kuhamo 10 minut, da se buča zmehča. Nato bučo pretlačimo z vilico (da dobimo pire). Dodamo riž in zalijemo z jušno osnovo, da prekrije riž. Kuhamo 15 min in po potrebi dolivamo vodo. Ko je rižota kuhana, dodamo maslo, sol in poper ter dobro premešamo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Lešnik
Komentarji (0)