Bučna rižota z lososom
SESTAVINE rižota:
* 1 rdeča čebula
* 2 stroka česna
* 1/2 manjše hokaido buče
* 2 žlici olivnega olja
* 1 žlica masla
* šop svežega peteršilja
* 2 skodelici riža
* 1/2 skodelice gostega kokosovega mleka iz pločevinke
* sol
* poper
* kurkuma
* paprika v prahu
* kumina v prahu
* muškatni orešček
Postrežemo s kosom pečenega lososa in kislo smetano.
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo čebulo, čez par minut dodamo še česen in začimbe ter pražimo kakšno minutko, da zadiši. Nato dodamo olupljeno in narezano bučo ter premešamo. Dodamo še riž in zalijemo z vodo. Kuhamo nekje 20 minut, da se riž popolnoma zmehča. Na koncu vmešamo še maslo, kokosovo mleko in peteršilj ter dodatne začimbe po okusu.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)