Bučna sladica
SESTAVINE:
* 2 hokaidi buči
* 8 jajc
* 800 g filadelfije
* 400 ml sladke smetane
* 250 g kokosovega sladkorja
* 3 žlice škroba
* 250 g keksov (grancereale)
* 200 g masla (kokosovo maslo)
Vse sestavine naj imajo sobno temperaturo.
OPIS POSTOPKA: Podlaga: pečico segrejemo na 160 stopinj. Kekse fino zmeljemo in nato jih premešamo z mehkim maslom. V pekač položimo peki papir ter nanj enakomerno porazdelimo maso in jo damo za 10 min v pečico. Ohladimo. Nato prelijemo z nadevom. Nadev: iz buč ostranimo bučnice in ju damo na pol. Skuhamo jih nad paro, da postanejo mehke in nato z žlico strgamo lupino iz buče. Nato damo mehko bučno meso v mikser. Iz bučnega pireja vzamemo skoraj vso maso in jo zmešamo z sirnim namazom, jajcami, smetano, sladkorjem in škrobom. Maso vlijemo v pekač in jo pečemo na 160 stopinj za 2 uri (masa se ne sme več premikati). Serviramo z bučnimi semeni, prelitim bučnim oljem in poprom ter postrežemo z japonskim vinom.
ČAS PRIPRAVE: 3 ure
RECEPT PRIPRAVIL: Tomaž Zevnik
Komentarji (0)