Bučni mafini
SESTAVINE:
* 260 g bučnega pireja (iz spasirane skuhne/spečene buče)
* 1 jajce
* 80 g medu
* 55 g arašidovega masla
* 90 g grškega jogurta
* 40 g mleka ali vode
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 150 g pirine moke
* ½ žličke pecilnega praška
* ½ žličke sode bikarbone
* ½ žličke soli
* 1 žlička cimeta
* ¼ žličke muškatnega oreščka
* ¼ žličke kardamoma
* ½ žličke ingverja v prahu
* ¼ žličke klinčkov v prahu
* 120 g temne čokolade (nasekljane ali v kapljicah)
* 2 žlici slivove marmelade
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrej na 180°C in pripravi 12 modelčkov za mafine.
Zmiksaj skupaj bučni pire, jajce, med, arašidovo maslo, grški jogurt, mleko in vanilijo. V drugi posodi zmešaj skupaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in vse začimbe. To mešanico dodaj k bučnemu pireju in vmešaj. Dodaj še čokoladne koščke.
Maso razporedi v modelčke za mafine in nato po vrhu dodaj še slivovo mamelado. Peci okoli 20 minut.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)