Bučni piškoti s čokolado
SESTAVINE:
* 200 g bučnega pireja (maslena buča)
* 120 g pretlačene banane
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 80 g moke
* 3 žličke kakava
* 1/2 žličke pecilnega praška
* ščepec soli
* ščepec cimeta
* ščepec mletih klinčkov
* ščepec muškatnega oreščka
OPIS POSTOPKA:
Bučni pire: Bučo prereži na polovico in položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Prerezan del naj gleda navzdol. Postavi v ogreto pečico na 180°C in peci dokler meso ni mehko (približno 25 min). Vzami iz pečice, počakaj, da se ohladi, nato pa meso odstrani od olupa in ga pretlači z vilico (potrebuješ ga 200g).
Piškoti: Bučnemu pireju dodaj ostale sestavine in dobro premešaj. Pripravi pekač, obložen s papirjem za peko, nato pa z žlico iz mase oblikuj piškote. Peci 25 do 30 minut v pečici, ogreti na 180°C.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Sternad
Komentarji (0)