Bučni puding
SESTAVINE:
* 300 g buče (maslenke ali hokaide)
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 2 žlički kokosovega olja
* 1/4 žličke vanilije
* 1/4 žličke cimeta
* 1/4 žličke ingverja
* 1/4 žličke klinčkov
* 1/4 žličke muškatnega oreščka
* kokosova krema za stepanje
* ščepec soli
* vegansko mleko
* čokolada, za posip
OPIS POSTOPKA: Pečico prižgi na 170 °C. Bučo prereži na pol in jo izdolbi. Postavi jo na pekač in peci okoli 40-60 minut. Pečeno bučo popolnoma ohladi. Odstrani skorjo in bučo spasiraj v multipraktiku. Dodaj javorjev sirup, polovico tetrapaka kokosove smetane za stepanje, kokosovo olje, sol in začimbe. Dobro zmešaj. Maso prestavi v kozarčke. Postavi jih v hladilnik za vsaj 30 minut. Preostalo kokosovo smetano stepi in jo dodaj na bučni puding. Okrasi z naribano čokolado.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)