Bučno-kostanjeva pita
SESTAVINE:
* polovica buče maslenke
* kostanj (količina po želji, več ga bo bolj bo intenziven okus po kostanju)
* 80 g kokosovega olja
* 200 g pirine moke
* 80 g kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA: Bučo olupimo, narežemo, prelijemo z bučnim oljem ter damo peči na 200 stopinj za cca 20min. Kostanj med tem damo kuhati za cca 30min. Nato zmeljemo pečeno bučo in vsebino kostanja. Za skorjo zmešamo pirino moko s stopljenim kokosovim oljem ter kokosovim sladkorjem. V pekač za pito enakomerno razporedimo ter damo peči na 180 stopinj za cca 20min. Iz pečice vzamemo skorjo ter vanjo enakomerno razporedimo nadev in pustimo, da se ohladi.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Lešnik
Komentarji (0)