Carski praženec
Njegova priprava je skoraj lažja od peke palačink. Pa tudi hitrejša. Rezultat je okusen, mehak in rahel carski praženec, ki je točno takšen tudi zaradi preprostega karamelnega trika.
SESTAVINE:
* 250 g pirine polnozrnate moke
* 3 jajca
* 2,5 dl mleka
* ščepec soli
* 1 žlička psiliuma/indijskega trpotca
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlički masla
* 2 kapljici vanilijeve arome po želji
Okrasitev:
* nastrgan kokos
* jagode
OPIS POSTOPKA: Moko, jajca, mleko, sol, psilium in aromo vanilije zmiksamo v blenderju, da nastane gosta masa. V ponvi segrejemo kokosovo olje in vanjo zlijemo maso za praženec. Na srednji temperaturi maso pečeno cca. 5 minut, da spodnji del postane rumeno-rjav. Nato maso razrežemo na večje kose in vsakega posebej obrnemo. Ko postanejo rumeno-rjavi jih razrežemo še na manjše koščke. Koščke pomaknemo na rob ponve in na sredino damo maslo in kokosov sladkor. Ko se sladkor začne topiti, vse skupaj zmešamo, tako da karamela prekrije vse koščke.
Carski praženec postrežemo z jagodami, po vrhu pa posujemo nastrgan kokos.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)