Češnjeva pita brez laktoze in rafiniranega sladkorja
SESTAVINE:
* 3 jajca
* 80 g medu (približno 3 žlice) ali drugega sladila
* 200 ml polnomastnega kokosovega mleka (pol pločevinke)
* 100 g ovsene moke
* 40 g fino mlete razmaščene kokosove moke
* 30 g tapiokine moke
* 1 žlička jedilne sode (približno 10 g)
* 200 g razkoščičenih češenj
OPIS POSTOPKA: Pri srednji hitrosti z ročnim mešalnikom penasto vmešamo jajca in med. Nato dodamo še kokosovo mleko. Posebej presejemo moke in jedilno sodo ter ju v dveh delih na hitro vmešamo v tekočo zmes. Kokosova moka vpije veliko tekočine, tako da zmes ni posebno tekoča. Nato z žlico na hitro vmešamo še češnje. Maso vlijemo v dobro pomaščen okrogel pekač, premera približno 26 cm. Pečemo približno pol ure na 160-170 °C. V vsakem primeru priporočam kontroliranje z zobotrebcem (če na njem ostanejo mokre drobtinice, pecivo še ni pečeno). Namesto navedenih mok lahko uporabimo tudi druge, paziti je potrebno le pri količini, saj različne moke vpijejo drugačno količino vode. Predvsem razmaščena kokosova moka je zelo vpojna.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P.
Komentarji (0)