Češnjeve mini tortice
SESTAVINE:
Za biskvit:
* 150g pirine bele moke
* 150g mleka
* 4 čajne žličke 100 % kakava
* 50 g kokosovega olja
* 100 g kokosovega sladkorja
* 1 pecilni prašek
* 2 jajci
* polovico čajne žličke vanilijeve arome
Za jagodno – češnjev preliv:
* 100 g narezanih jagod (na majhne koščke)
* 100 g narezanih češenj (na majhne koščke)
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* limonina lupinica
* 1 noževa konica vanilije
* smetana za stepanje (po želji)
OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor. Stepamo nadaljnih 5-10 minut. V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo. Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam sestavin ne zmanjka. Maso naložimo v pekač za mafine in pečemo na 180°C približno 20 minut oziroma do zlate barve.
Postopek za preliv: Narezane jagode in češnje segrevamo v kozici, dodamo sladkor, limonino lupinico in vanilijo. Vse skupaj dobro mešamo in pustimo na zmernem ognju približno 10 minut, da se vse sestavine lepo povežejo. Na koncu preliv nanesemo čez biskvit, čez preliv pa lahko dodate tudi kakšno žličko stepene smetane za stepanje. Okrasimo s češnjami in temno čokolado.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)