Čičerika palačinke
SESTAVINE:
* 2 dcl mandljevega mleka
* žličko kokosovega olja
* 120 g čičerikine moke
* žlička vinskega kamna
* malo soli
* lešnikov namaz Cavalier
OPIS POSTOPKA: Presejemo čičerikino moko. Zmešamo jo s konico žličke soli in žličko vinskega kamna. Nato prilijemo mandljevo mleko in zmes z metlico dobro premešamo, da nastane gladka zmes. Testo mora biti gladko tekoče, vendar gosto. Po potrebi dodamo še malo moke. Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo najprej nekoliko segrejemo, nato pa v njej segrejemo malo olja. Z zajemalko v ponev vlijemo malo zmesi in oblikujemo manjše palačinke. Ko se na zgornji strani začnejo pojavljati mehurčki, palačinke z lopatico previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. Postrežemo tople z lešnikovim namazom. Za slano različico lahko v zmes dodamo tudi različne začimbe, semena in zelišča ter tako ustvarjamo različne okuse. Odlične so z dodatkom drobnjaka, kurkume, popra, čilija ipd. Postrežemo z poljubnim domačim namazom ali omako.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dušanka
Komentarji (0)