Čičerikini medaljončki
SESTAVINE:
* 2 pločevinki (440 g) čičerike
* 1 čebula
* 50 g ovsenih komičev
* sol po okusu
Začimbe po okusu:
* 1 žlička dimljene paprike
* 1 žlička česna v prahu
* 1 žlička gorčice
* 1 žlička kurkume
Poljubno:
* 125 ml mleka (za premaz)
* 90 g zdrobljenih koruznih kosmičev
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmiksamo v mešalniku in iz mase oblikujemo medaljončke. Pečemo pri 180 stopinjah celzija približno 20 -25 minut. Če želimo, da bodo naši medaljončki bolj hrustljavi, jih - preden jih damo v pečico, namočimo v mleko in povaljamo v koruzne kosmiče. Prepričana sem, da bi medaljončki uspeli tudi, če jih pripravite v cvrtniku. Samo dodajte svojo najljubšo omako in boste v nebesih. Zraven se dobro poda fižolova solata.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja V.
Komentarji (0)