Cimetovi vaflji z jabolčno čežano
SESTAVINE:
* 200 g pirine (polnozrnate) moke
* 2 jajci
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 2 žlici agavinega sirupa
* 1 žlička pecilnega praška
* 2 dcl kokosovega mleka (lahko tudi kravje mleko, ovseno mleko,...)
* 3 žlice kokosovega masla (olja) v mehkem stanju
* ščepec himalajske soli
* brusnice
* cimet
OPIS POSTOPKA: Jajci, agavin sirup, kokosov sladkor, zmehčano kokosovo maslo in himalajsko sol dobro zmešamo. Dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko maso. Vaflje spečemo po navodilih aparata za vaflje. Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Na kokosovi masti popečemo jabolko, nato pa dolijemo malo vode, da se začnejo dušiti. Na zmernem ognju kuhamo približno sedem minut, nato dodamo posušene brusnice in kuhamo še dve minuti. Na tople vaflje polijemo jabolčno čežano in ponudimo še toplo.
ČAS PRIPRAVE: 40min
RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Kragelj
Komentarji (0)