Čoko-pomarančna presna tortica
* 200 g datljev
* 200 g mletih lešnikov (lahko tudi lešnikova moka)
* lupinica pomaranče
Kremni del:
* 300g indijskih oreščkov
* 4 velike pomaranče
* 50ml agavinega sirupa
* 100% kakav v prahu
* cimet
nato se lotimo osnove. V mešalnik damo datlje in malo vode, da se lažje zmešajo. Nato pa dodamo mlete lešnike in zmešamo z metlico do homogene zmesi.
Maso razporedimo v modelček za torto.
Nato se lotimo še kreme in v mešalnik dodamo indijske oreščke, 4 velike pomaranče in agavin sirup. Jaz sem dodala okoli 50ml agavinega sirupa, saj so bile pomaranče zelo sladke, tako da sladilo dodamo čisto po želji (uporabimo lahko tudi eritriol ali pa stevio).
Ko je masa lepo gladka, je pol prestavimo v modelček torte, pol je pustimo v mešalniku. Modelček od torte postavimo v zmrzovalnik za približno 15min.
Tortico lahko potem še okrasimo, jo posujemo s kakaov v prahu ali čim drugim.
Je zelo primerna sploh za ta zimski čas, nasitna, pa še zdrava.
Dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto
Komentarji (0)