Čokoladna češnja
SESTAVINE:
* 3 jajca
* 2 beljaka
* 25 g kokosove moke
* 10 g pecilnega praška
* 25 g kakava v prahu
* 50-100g stevije ali eritritola
* 250 g skyra
* 10 g agar agar-ja
* Češnje - cele in narezane (količina po želji - okusu)
* Happy cacao mix za posip
** v biskvit lahko primešamo še 1 merico čokoladnih beljakovin v prahu.
OPIS POSTOPKA:
1. V večji posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo 3 jajca in 2 beljaka. Stepamo približno 3-5min.
2. Dodamo kokosovo moko, kakav in pecilni prašek.
3. Vse skupaj z lopatko dobro premešamo.
4. Namastimo pekač.
5. Pripravljeno maso vlijemo v pekač ali 3 majhne enake pekače (priporočam peko v 3eh mini pekačih, v katere enakomerno razporedimo maso za biskvit). Pečemo 20 min na 160 stopinj celzija.
6. Medtem zmiksamo skyr, agar agar in sladilo po želji. Kremo postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi.
7. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo.
8. Ohlajen biskvit po potrebi obrežemo. Zgornje plasti biskvita premažemo s poljubno marmelado ali sokom stisnjenih češenj. Vsako plast namažemo s pripravljeno strjeno kremo in narezanimi češnjami.
9. Po vrhu okrasimo s češnjami ter posipamo s kakavom.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)