Čokoladna granola z banano in arašidovim maslom
SESTAVINE:
* 1 manjša banana
* 2 žlici pravega kakava
* 3 žlice agavinega sirupa
* Dva ščepa soli
* 1 žlica arašidovega masla (po želji in okusu)
* 150 g ovsenih/pirinih kosmičev
* 50 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Ta granola je pa nekaj najboljšega kar si lahko zamislite za zajtrk. Najprej v posodi zmečkamo eno manjšo banano, dodamo agavin sirup, kakav, sol in arašidovo maslo. Premešamo in segrejemo. Ko je mešanica vroča (pazimo, da jo ves čas mešamo, segrevamo samo toliko, da se sestavine povežejo in rahlo segrejejo) dodamo kosmiče. Premešamo, da se kosmiči povežejo s pripravljeno mešanico. Tako pripravljene kosmiče stresemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in jih pritisnemo ob dno, da se med sabo sprimejo (dobimo "palačinko" iz pripravljene mešanice, debilna naj bo slab centimeter). Pečemo pri 160 stopinjah 10-12 minut, nato s pomočjo lopatice obrnemo (v tej fazi se bo verjetno prelomila in razpadla) in pečemo še 10 minut. Tako se bo granola z obeh strani enakomerno zapekla. Ko je granola pečena še po vroči mešanici dodamo nastrgano čokolado in počakamo, da se granola shladi in čokolada učvrsti. Postrežemo z mlekom, jogurtom, uporabimo jo lahko kot posip za smoothie bowl ipd
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)