Vitamin D3+K2 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Čokoladna granola z banano in arašidovim maslom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna granola z banano in arašidovim maslom

SESTAVINE: 
* 1 manjša banana
* 2 žlici pravega kakava
* 3 žlice agavinega sirupa
* Dva ščepa soli
* 1 žlica arašidovega masla (po želji in okusu)
* 150 g ovsenih/pirinih kosmičev
* 50 g temne čokolade


OPIS POSTOPKA: Ta granola je pa nekaj najboljšega kar si lahko zamislite za zajtrk. Najprej v posodi zmečkamo eno manjšo banano, dodamo agavin sirup, kakav, sol in arašidovo maslo. Premešamo in segrejemo. Ko je mešanica vroča (pazimo, da jo ves čas mešamo, segrevamo samo toliko, da se sestavine povežejo in rahlo segrejejo) dodamo kosmiče. Premešamo, da se kosmiči povežejo s pripravljeno mešanico. Tako pripravljene kosmiče stresemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in jih pritisnemo ob dno, da se med sabo sprimejo (dobimo "palačinko" iz pripravljene mešanice, debilna naj bo slab centimeter). Pečemo pri 160 stopinjah 10-12 minut, nato s pomočjo lopatice obrnemo (v tej fazi se bo verjetno prelomila in razpadla) in pečemo še 10 minut. Tako se bo granola z obeh strani enakomerno zapekla. Ko je granola pečena še po vroči mešanici dodamo nastrgano čokolado in počakamo, da se granola shladi in čokolada učvrsti. Postrežemo z mlekom, jogurtom, uporabimo jo lahko kot posip za smoothie bowl ipd

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti