Čokoladna krema s hrustkom in jagodami
Čokoladna krema s hrustkom in jagodami je izvrstna kombinacija sladko-svežih okusov in tekstur, ki bo navdušila vse ljubitelje čokolade.
Poleg tega je sladica enostavna za pripravo in jo lahko pripraviš vnaprej, saj v hladilniku brez težav počaka kakšen dan.
SESTAVINE:
* 250 g rastlinskega ali navadnega mleka (jaz sem uporabila sojino z vaniljo)
* 150 g temne čokolade
* 2 jajci
* 40 eritritola ali 30g navadnega sladkorja
* 18 g koruznega škroba
* 10 g čokoladnih ali vaniljevih proteinov
* žlička vaniljevega ekstrakta
* ščep soli
* 80 g čokomalinčka
* 250 g jagod
OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 180°C.
Čokomalinček zmešaj z beljakom enega jajca in to na zelo tanko namaži na peki papir (pomagaj si z mokro žlico). Postavi v ogreto pečico za okoli 20 minut. Pusti, da se ohladi na pladnju.
Zmešaj eritritol z enim celim jajcem in enim rumenjakom, škrobom, vaniljevim ekstraktom in soljo. Mleko segrej skoraj do vretja in ga nato počasi in med mešanjem vlivaj v jajčno mešanico. Ko vliješ vso mleko, zlij vse skupaj nazaj v lonec in kuhaj na srednjem ognju s konstantnim mešanjem okoli 5 minut, dokler se masa ne dobro zgosti. Ko se masa dobro zgosti, jo prelij iz lonca v posodo in ji dodaj na sesekljano čokolado. Dobro zmešaj, da se čokolada popolnoma stopi. Vmešaj še proteine, nato pa kremo postavi na hladno, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa še v hladilnik za vsaj pol ure.
Jagode zreži na kocke (4 jagode pusti za okras), čokomalinček pa zdrobi na majhne delčke (lahko ga tudi zmelješ na poljubno velikost)
Pred serviranjem ohlajeno čokoladno kremo stepaj par minut, da rata rahla in zračna. V 4 kozarčke dodaj narezane jagode, nato vlij čokoladno kremo, na vrh pa posuj s čokomalinčkom. Okrasi z jagodami in uživaj takoj ali še bolje, postavi v hladilnik za pol ure.
Lončke lahko pripraviš v naprej, le čokomalinček posuj pred serviranjem saj bo tako ohranil hrustljavost. Pri uporabi eritritola upoštevaj sladkobo mleka, čokolade in svojim okusom za sladkost, lahko uporabiš tudi manj ali več kot 40 g eritritola.
ČAS PRIPRAVE: 100 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)