Čokoladna mascarpone torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna mascarpone torta

SESTAVINE:
* 250 maskarpone sira
* 60 g mletega sladkorja + malo za posip
* 40 g mletih mandljev + 1 dodatna žlica
* 3 jajca
* 1 žlička vanilijeve esence
* 1 majhen ščepec soli
* 200 g temne čokolade
* maslo za premaz pekača
* Malinca kakav za posip

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 180°C. Čokolado stopite nad vodno kopeljo. Čokolado nalomite v posodo, to pa postavite nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika. V veliko skledo dajte mascarpone sir, dodajte mleti sladkor in dobro premešajte. Dolijte stopljeno čokolado in premešajte še enkrat. Postopoma dodajajte jajce za jajcem in vsakokrat premešajte. Dodajte še vanilijevo esenco in sol in premešajte še enkrat. V maso umešajte še mlete mandlje in še zadnjič premešajte. Pekač namažite z maslom in potresite z žlico mletih mandljev, da se pecivo pekača ne bo prijelo. Najboljše je, če uporabite pekač s snemljivim obodom. Uporabite pekač premera od 17 do 26 cm. Seveda bo višina tortice odvisna od širine pekača. Pozor, če uporabite pekač premera 17 cm, tortico pecite približno 5 minut dlje. Maso vlijte v pekač in pecie v pečici, ogreti na 180°C približno 30 minut. Tortica je pečena, ko je zobotrebec, ki ga potisnete v sredino pekača, večinoma čist, ko ga vzamete ven. Pečeno tortico najprej pustite počivati v pekaču 5 minut, potem pa obod snemite. Ohlajeno tortico potresite s kakavom ali sladkorjem v prahu, narežite na koščke in postrezite.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + 30 minut peke
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek (Prehranazadva)

* 250 maskarpone sira * 60 g mletega sladkorja + malo za posip * 40 g mletih mandljev + 1 dodatna žlica * 3 jajca * 1 žlička vanilijeve esence * 1 majhen ščepec soli * 200 g temne čokolade * maslo za premaz pekača * Malinca kakav za posip Pečico segrejte na 180°C. Čokolado stopite nad vodno kopeljo. Čokolado nalomite v posodo, to pa postavite nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika. V veliko skledo dajte mascarpone sir, dodajte mleti sladkor in dobro premešajte. Dolijte stopljeno čokolado in premešajte še enkrat. Postopoma dodajajte jajce za jajcem in vsakokrat premešajte. Dodajte še vanilijevo esenco in sol in premešajte še enkrat. V maso umešajte še mlete mandlje in še zadnjič premešajte. Pekač namažite z maslom in potresite z žlico mletih mandljev, da se pecivo pekača ne bo prijelo. Najboljše je, če uporabite pekač s snemljivim obodom. Uporabite pekač premera od 17 do 26 cm. Seveda bo višina tortice odvisna od širine pekača. Pozor, če uporabite pekač premera 17 cm, tortico pecite približno 5 minut dlje. Maso vlijte v pekač in pecie v pečici, ogreti na 180°C približno 30 minut. Tortica je pečena, ko je zobotrebec, ki ga potisnete v sredino pekača, večinoma čist, ko ga vzamete ven. Pečeno tortico najprej pustite počivati v pekaču 5 minut, potem pa obod snemite. Ohlajeno tortico potresite s kakavom ali sladkorjem v prahu, narežite na koščke in postrezite.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.