Čokoladna pita
SESTAVINE:
Za krhko testo:
* 250 g pirine bele moke
* 50 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* 125 g masla ali kokosovega masla
* limonina lupinica
* vanilja v prahu
Polnilo:
* 200 g temne čokolade
* 200 ml kokosove smetane za stepanje ali navadne smetane za stepanje
OPIS POSTOPKA: Postopek za krhko testo: - Vse sestavine skupaj dobro zmešamo in za 1 uro postavimo v hladilnik. - Testo razvaljamo na 0,5 cm debeline (oziroma čim tanjše) in prestavimo v pekač premera 20cm. Dno pite z vilico prebodemo in pečemo 30-40 minut na 180. - Počakamo da se testo fino ohladi. Postopek za polnilo : Temno čokolado nad vodno kopeljo stopimo in ji primešamo kokosovo smetano za stepanje. Kokosove smetane ne stepamo ampak jo dodamo “ne stepeno”. Vse skupaj dobro premešamo in maso razporedimo po ohlajenem testu za pito. Pito po želji okrasimo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)