Čokoladna pita s testom iz Malinca granole
SESTAVINE:
* 200 g granole z malinami
* 100 g margarine
* 1 čajna žlička luščin indijskega trpotca
* 5 dl ovsenega napitka
* 1 čokoladni puding
* 200 g veganske temne čokolade
* sadje in granola za dekoracijo
OPIS POSTOPKA: Malincino granolo z malinami zmeljeno. Dodamo 100 g margarine ali veganskega masla, ki ga stopimo. Dodamo luščine indijskega trpotca in še enkrat dobro premešamo. Maso pritisnemo ob pekač in ohladimo v hladilniku. Ohlajeno testo pečemo v ogreti pečici 5-10 minut na 180 stopinjah Celzija. Vmes pripravimo nadev. Iz pol litra gostega ovsenega napitka (uporabimo lahko tudi sojin napitek, ne priporočam pa mandljevega ali riževega, ker so bolj redki) skuhamo čokoladni puding. V skuhan puding vmešamo 200 g stopljene čokolade. Maso zlijemo čez pečeno testo in ohladimo čez noč. Ko je pita ohlajena jo okrasimo z malinami (ki so tudi v granoli) in drugim sadjem ali oreščki po želji.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut do 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)