Čokoladna torta (brez glutena in z eritritolom)
SESTAVINE:
Sestavine za biskvit:
* 250 g temne čokolade
* 125 g masla
* 5 jajc
* 120 g eritritola
Sestavine za kremo:
* 400 ml sladke smetane
* 400 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Maslo in čokolado stopimo nad soparo. Stepemo rumenjake z eritritolom in jim počasi dodajamo stopljeno čokolado z maslom. Na koncu, v to mešanico, nežno vmešamo sneg beljakov. Pečemo 30 min na 180 stopinj. V vroči smetani stopimo čokolado. Počakamo, da se krema ohladi in začne strjevati. Ko je že strjena in se jo da še vedno zmešati jo damo v dresirno vrečko in razporedimo po pečenem biskvitu. Nato jo postavimo na hladno za 2 uri. Na koncu jo lahko okrasimo s koščki čokolade in karameliziranimi lešniki, postrežemo pa s stepeno smetano.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)