Čokoladna torta brez sladkorja
SESTAVINE:
* 5 jajc
* 2 žlici pirine moke
* 2 žlici mandljeve moke
* 4 žlice kakava
* 100 g eritritola
* 1 čž pecilnega praška
* 1,5 dcl nesladkanega mandljevega mleka
* Čokoladno lešnikov namaz Malinca
* 125 g skyra
* 3 žlice kakava
OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg in postavimo na stran. Rumenjakom dodamo eritritol in mandljevo mleko ter zmiksamo z ročnim mešalnikom. Dodamo še pirino in mandljevo moko, pecilni prašek ter kakav. Ponovno premešamo. Z kuhalnico postopoma primešamo sneg. Pripravljeno zmes pečemo 25 min na 180 stopinj celzija. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. V posodi zmešamo skyr s kakavom (lahko dodate po okusu tudi sladilo). Kremo pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure. Ohlajen biskvit prerežemo na pol. Obe polovici premažemo s Cavalier čokoladnim namazom brez sladkorja, ter ju položimo tako namazani skupaj. Vrh torte okrasimo s pripravljeno ohlajeno kremo ter po želji potresemo z zdrobljenimi lešniki.
ČAS PRIPRAVE: 60 do 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka
Komentarji (0)