Čokoladna torta Pavlova brez glutena
SESTAVINE:
Sestavine za torto:
* 4 beljaki
* 160 g sladkorja (priporočamo eritritol)
* ščepec soli
Sestavine za čokoladno kremo:
* 150 g čokolade
* 15 g masla
* 3 jajca
* 2 žlici mleka
* 1 žlica sladkorja (priporočamo eritritol)
Sestavine za dekoracijo:
* 300 ml sladke smetane
* čokolada
OPIS POSTOPKA: S ščepcem soli stepite beljake v trd sneg in med stepanjem počasi dodajajte sladkor. Stepajte dokler zmes ne postane gladka in sijoča. Na peki papir narišite obroč in nanj položite beljakov sneg. Pecite 40 minut na 140 -150 stopinj. Ko je torta pečena, počakajte vsaj pol ure, da se ohladi. Za čokoladno kremo najprej nad soparo stopite čokolado z maslo. Nato dodajte toplo mleko in zmešajte, da dobite gladko zmes. Med mešanjem dodajte rumenjak za rumenjakom in še enkrat vse skupaj dobro premešajte. Stepite beljakov sneg in ga počasi ter nežno vmešajte v čokoladno kremo. Kremo namažite na torto. Na koncu jo okrasite s stepeno smetano, nastrgano čokolado in čokoladnimi koščki.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)