40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Čokoladna torta Pavlova brez glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta Pavlova brez glutena

SESTAVINE:
Sestavine za torto:

* 4 beljaki
* 160 g sladkorja (priporočamo eritritol)
* ščepec soli
Sestavine za čokoladno kremo:
* 150 g čokolade
* 15 g masla
* 3 jajca
* 2 žlici mleka
* 1 žlica sladkorja (priporočamo eritritol)
Sestavine za dekoracijo:
* 300 ml sladke smetane
* čokolada

OPIS POSTOPKA: S ščepcem soli stepite beljake v trd sneg in med stepanjem počasi dodajajte sladkor. Stepajte dokler zmes ne postane gladka in sijoča. Na peki papir narišite obroč in nanj položite beljakov sneg. Pecite 40 minut na 140 -150 stopinj. Ko je torta pečena, počakajte vsaj pol ure, da se ohladi. Za čokoladno kremo najprej nad soparo stopite čokolado z maslo. Nato dodajte toplo mleko in zmešajte, da dobite gladko zmes. Med mešanjem dodajte rumenjak za rumenjakom in še enkrat vse skupaj dobro premešajte. Stepite beljakov sneg in ga počasi ter nežno vmešajte v čokoladno kremo. Kremo namažite na torto. Na koncu jo okrasite s stepeno smetano, nastrgano čokolado in čokoladnimi koščki.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti