Čokoladna torta s pudingom
SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 jajca
* 150g kokosovega sladkorja
* 1 vaniljev sladkor
* 100ml olja
* 190g pirine moke
* 2 žlici nesladkanega kakava
* 2 žlici vinskega kamna
Krema:
* 2 jajca
* 100g kokosovega sladkorja
* 1 vaniljev puding
* 2 žlici pirine moke
* 600ml mandljevo mleko ali navadno mleko po želji
* 200ml sladke smetane
* 150g kokosovega masla
Preliv:
* 200g temne čokolade
* 60g kokosovega masla
* 50ml mandljevo mleko ali navadno mleko po želji
OPIS POSTOPKA:
Biskvit: v posodo zmešamo z električnem mešalnikom jajca in dodamo kokosov sladkor in vaniljev sladkor. Na koncu dodamo še olje. Ko smo zmešali presejemo pirino moko, vinski kamen in kakav in dodamo v maso. Zmešamo vse skupaj z žlico. Predhodno segrejemo pečico. Ko imate zmes pripravljeno, dajte v pekač in položimo na peki papir in biskvit enakomerno razmažemo. Pečemo 15 minut na 180 stopinj.
Krema: v posodo zmešamo z električnem mešalnikom jajca in postopamo vsako posebej dodamo kokosov sladkor in vaniljev puding. dodamo moko in z žlico zmešamo. Z metlico dodamo mleko in zelo dobro premešamo. Ko imamo maso jo skuhamo do pudinga. Ko kuhamo puding moramo nepretrgoma mešati. Kuhamo približno 5 minut dokler se masa ne začne trditi oziroma dokler se nastane puding. Pustimo da se ohladi. V prvo posodo stepemo sladko smetano. V drugi posodi z električnem mešalnikom zmešamo kokosovo maslo dokler ne dobimo gladko maslo. V kokosovo maslo dodamo ohlajen puding in zmešamo. Ko imamo zmešano dodamo še sladko smetano in zmešamo. Ko imamo biskvit ohlajen ga prerežemo na pol. Biskvit namočimo obe strani z mlekom. Na eno polovico namažemo kremo in prekrijemo z drugo polovico biskvita in namažemo še enkrat zgornjo stran.
Preliv: stopimo čokolado na vodni pari in prelijemo torto. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri. Lažje bo če boste delali v pekaču z odstranljivim robom.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut + 5 minut kuhanje + 15 minut peka + ohlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja Šum
Komentarji (0)