Čokoladna torta z malinami
SESTAVINE:
Za testo:
* beljaki
* 2 rumenjaka
* 1/2 pecilnega
* 25g eritritol
* rumova aroma
* 20g pravega kakava
* 40g čokoladnih proteinov
* 100ml mleka
Nadev:
* 250ml sladke smetane
* 30g pravega kakava
* rum
* maline
OPIS POSTOPKA: Beljake stepemo skupaj s eritritolom v sneg. Rumenjke, pecilni, aromo, kakav, proteine in mleko zmešamo skupaj, nato pa masi narahlo primešamo sneg beljakov. Testo pečemo cca 40min. Najprej pečemo 25min na 160, nato pa temperaturo povečamo na 180. Za nadev vse sestavine, razen malin zmešamo v gosto kremasto zmes. Ko je testo pečeno ga prerežemo na pol in premažemo z malinami, čez pa nanesemo čokoladni nadev in pokrijemo z drugo polovico testa. Torto pustimo kakšno uro v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 1ura
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah
Komentarji (0)