Čokoladna torta z malinami brez moke
SESTAVINE:
* 6 jajc
* 150 g kokosovega masla (olja)
* 125 g temne čokolade (99%)
* 75-100 g mletih orehov
* 50-100 g brazilskih orehov
* 200 ml sladke smetane
* sveže maline
* malo temne čokolade za dekoracijo
* po želji naravno sladilo (kokosov sladkor, agavin sirup, javorjev sirup, yacon, stevia, stevia sweet)
OPIS POSTOPKA: Na vodni kopeli stopimo maslo in temno čokolado. Mešanici dodamo rumenjake, ki smo jih predhodno ločili od beljakov ter stepli z električnim mešalnikom. Nato dodamo mlete orehe. Beljake stepemo v kompakten sneg in jih primešamo zmesi. Na koncu dodamo še grobo narezane brazilske orehe ter po želji naravno sladilo. Maso pečemo pri 185 stopnjah 25 minut. Ko je osnova za čokoladno tortico pečena, jo ohladimo ter poljubno okrasimo s smetano, malinami in koščki čokolade.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Trening center
Komentarji (0)