Čokoladne beljakovinske ploščice
SESTAVINE (za cca 6 porcij):
Baza:
* 2 merici čokoladnih beljakovin v prahu
* 60 g mletih ovsenih kosmičev
* 4 jedilne žlice čoko-lešnikovega namaza
* 1 jedilna žlica lešnikovega masla (ali arašidovega, mandljevega,...)
* 1-2 cl kokosovega olja
* 1 čajna žlica vanilijeve paste
* 5 večjih jagod
* Ščep soli
Čokoladna glazura:
* 150 g temne čokolade po izbiri
* 2 cl kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Jagode operemo in jih narežemo na tanke kolobarje. V skledi zmešamo skupaj vse suhe sestavine (beljakovine v prahu, mlete ovsene kosmiče in ščep soli), ki jim dodamo mokre sestavine (čoko-lešnikov namaz, lešnikovo maslo, kokosovo olje, vanilijevo pasto). Masi dodamo jagode in vse skupaj premešamo, da se sestavine povežejo med seboj. Maso enakomerno razporedimo po pravokotnem pekaču. Pekač postavimo v hladilnik, da se masa strdi. Čokolado in kokosovo olje stopimo nad vodno paro. Ko je le-ta popolnoma stopljena, jo nekoliko ohladimo, nato pa prelijemo po masi. Pekač ponovno postavimo v hladilnik, dokler se čokolada ne strdi, najbolje za nekaj ur. Ko je čokolada strjena, tablice narežemo na poljubno velike kose in postrežemo. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)