Čokoladne kocke z arašidovim maslom
SESTAVINE:
* 200 g kokosovega olja
* 200 g + 100 g čokolade s stevijo
* 50 g eritritola
* 3 jajca
* 200 g polnozrnate moke
* 4 žlice mleka
* 4 žlice 100 % kakava v prahu
* 6 žlic arašidovega masla
OPIS POSTOPKA: Kokosovo olje in 200 g čokolade s stevijo skupaj stopimo nad vodno kopeljo in mešamo, da se sestavini dobro povežeta. V drugi posodi približno 10-15 minut miksamo jajca in eritritol. V tretji posodi skupaj zmešamo polnozrnato moko in 100 % kakav v prahu. Ko so jajca z eritritolom dobro stepena (masa mora 3x narasti) jim med stalnim mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maslo in čokolado s stevijo. Ko je vse skupaj dobro zmešano, dodamo mešanico polnozrnate moke in kakava in stalno mešamo. Na samem koncu dodamo še 4 žlice mleka. 100 g čokolade s stevijo narežemo na srednje velike koščke in jih ročno vmešamo v maso. Maso razporedimo po pekaču (na pekač obvezno nanesemo peki papir okoli vseh strani) po masi nato razporedimo 6 žlic arašidovega masla in pečemo na 180°C približno 30 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Malinca Mateja
Hojla Nastja, lahko. :)Nastja Erjavec
Lahko nadomestimo polnozrnato moko s pirino?