Čokoladne ledene kocke
SESTAVINE:
* 100 g orehov
* 70 g ovsenih kosmičev
* 100 g brusnic
* 6 datljev
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 pločevinka kokosovega mleka
* 50 ml sladke smetane
* 200 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Pločevinko kokosovega mleka čez noč postavite v hladilnik, da boste lahko ločili trd del, ki bo nastal na vrhu. Brusnice in datlje za 10 minut namočite v topli vodi, ovsene kosmiče in orehe pa zmeljite v mešalniku. Orehom in kosmičem dodajte še odcejene brusnice in datlje ter meljite še kakšno minuto. Dodajte kokosovo olje in po potrebi še 2-3 žlici tekočega dela kokosovega mleka iz pločevinke. Mešajte, da se zmes lepo poveže.
Podolgovat pekač za kruh obložite s prozorno folijo in dobro vtisnite v model ter postavite v hladilnik.
Na sopari stopite nasekljano temno čokolado, dodajte trd del kokosovega mleka iz pločevinke in sladko smetano. Mešajte, da se zmes lepo poveže, nato pa pustite, da se malenkost ohladi.
Ohlajeno čokolado prelijte na osnovo iz orehov in kosmičev.
Postavite v hladilnik za najmanj 5 ur oziroma še bolje čez noč.
Tortico vzamite iz modela, odstranite prozorno folijo, narežite na kocke in postrezite s sadjem po izbiri.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + 5 ur hlajenja
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Rumac
Komentarji (0)