Čokoladne posodice z arašidovim maslom
SESTAVINE:
* 200 g temne čokolade
Krema:
* 170 g svilnatega tofuja
* 90 g arašidovega masla
* 20 g medu (več ali manj po želji)
* 1 žlička vanilijevih proteinov (po želji)
* 1 žlička vanilijevega esktrakta
* pest čokoladnih kapljic
Preliv:
* 80 g arašidovega masla
* 10 g kokosovega olja
* 10 g medu
OPIS POSTOPKA:
Stopi 200 g čokolade. Pripravi 6-8 modelčkov za mafine. V modelček vlij 2-3 žličke čokolade in modelček obračaj tako, da se čokolada razporedi po straneh. Če jo je premalo lahko dodajaš še čokolade vendar pazi, da ne bo predebela plast. Ponovi z ostalimi modelčki in postavi v zamrzovalnik. Nekaj čokolade mora ostati za na vrh.
Za kremo skupaj zmiksaj v (mešalniku ali s paličnim mešalnikom) svilnat tofu, arašidovo maslo, med, proteine in vanilijev ekstrakt. Dodaj čokoladne kapljice in premešj. Kremo razporedi v čokoladne posodice, malo poravnaj površino z žličko in postavi nazaj v zamorzovalnik.
Za preliv zmešaj in segrej do tekočega arašidovo maslo, kokosovo olje in med. Preliv razporedi po kremi in postavi nazaj v zamrzovalnik za par minut.
Medtem ponovno segrej ostanek čokolade, da bo tekoča. Razporedi 1-2 žlički po vrhu in modelčke malo obračaj in potresi tako, da se razporedi po celi površini. Po vrhu lahko potreseš malo solnega cveta. Postavi v zamrzovalnik za vsaj pol ure.
Lahko jih hraniš v zamrzovalniku par mescev (pred uživanjem pusti na sobni temperaturi vsaj pol ure), ali v hladilniku do 4 dni.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)