Čokoladne posodice z lešniki
SESTAVINE:
* 150 g temne čokolade
* 1 žlička kokosovega olja
* 400 g svilnatega tofuja
* 150 g čokoladno-lešnikovega namaza Malinca
* 45 g namaza indijskih oreščkov (lahko tudi lešnikovega)
* ½ žlice vanilijevih ali čokoladnih proteinov (poljubno)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 100 g praženih lešnikov ali lešnikovega namaza
* 1 žlička medu
* 30 g piškotov
* 35 g sesekljanih praženih lešnikov
OPIS POSTOPKA:
Pripravi 10 modelčkov za mafine. Čokolado stopi nad soparo in ji dodaj žličko kosovega olja za lažje razmazovanje. V modelček vlij 2 žlički čokolade in modelček obračaj tako, da se čokolada razporedi po straneh ali si za razmazovanje pomagaj s prstom/čopičem/žličko. Plast naj bo tanjša. Ponovi z ostalimi modelčki in postavi v zamrzovalnik. Nekaj čokolade (okoli ¼) mora ostati za na vrh.
V mešalniku skupaj zmiksaj svilnat tofu, čokoladno-lešnikov namaz, namaz indijskih oreščkov, proteine in vanilijev ekstrakt. Maso razporedi v čokoladne modelčke in postavi nazaj v zamrzovalnik.
Medtem iz 100 g praženih lešnikov v miskerju naredi lešnikovo maslo oz. namaz ali pa uporabi že narejen lešnikov namaz Malinca. Dodaj mu žličko medu in pol žličke vanilijevega ekstrakta. Namaz razporedi v modelčke na lešnikovo maso.
Segrej čokolado, ki je ostala od prej in ji vmešaj zdrobljene piškote in sesekljane pražene lešnike. To razporedi v modelčke tako, da prekrijejo zgornjo plast. Postavi v zamrzovalnik za vsaj pol ure. Shranjuj v zamrzovalniku in pred uživanjem pusti vsaj 20 minut na sobni temperaturi.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)