Čokoladne testenine z angleško kremo
* čokladne testenine
Angleška vanilijeva krema:
* 3 rumenjaki
* pol litra mleka
* 50 g eritritola
* 2 žlički vanilijeve arome
* 2 čajni žlički koruznega škroba ali tapioka moke
* grobo mleti oreščki (za posip) - jaz sem uporabila arašide
* vanilijevo pasto
OPIS POSTOPKA:
Krema: V kozici zavremo mleko. Med tem v ločeni posodi stepemo 3 rumenjake, sladkor in škrob. Ko mleko zavre, ga zajamemo z zajemalko in med stalnim mešanjem prilijemo k rumenjakom (ta postopek se imenuje temperiranje rumenjakov). Temperirano zmes prilijemo nazaj k preostalemu mleku v kozici, dodamo še vanilijevo aromo in na nižji temperaturi med stalnim mešanjem kuhamo približno 3 minute. Odstavimo in rahlo ohladimo.
Testenine: Čokoladne testenine damo v vrelo vodo in kuhamo približno 3 minute. Odcedimo. Postrežemo v skodelicah ali na servirnih krožnikih. Posujemo lahko z mletimi oreščki (npr. arašidi), da dodamo malo hrustljavosti in pa polijemo še z okusno vanilijevo pasto.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)