Čokoladni hrustavčki
SESTAVINE:
* 200 g temne čokolade
* 100 g celih mandljev
* 100 g suhih marelic
OPIS POSTOPKA: Pred pripravo mandlje prepražimo v ponvi ali pečici, toliko da jim okrepimo oreškast okus. Marelice narežemo na manjše koščke. Čokolado raztopimo počasi, s pomočjo vodne kopeli, da bo ostala svetleča in brez grudic. V pripravljeno čokolado damo mandlje in marelice, nato pa s pomočjo lopatice nežno premešamo, da se čokolada enakomerno razporedi med mandlje in marelice. S pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke, ki jih polagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko. Po želji okrasimo. Nato jih ohladimo, da se čokolada strdi. Hranimo jih v steklenem kozarcu ali posodi za piškote (na hladnem).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik
Komentarji (0)