Čokoladni kolački s svežimi figami
SESTAVINE:
Baza kolačka (čašica):
* 2 banani
* 220 g ovsenih kosmičev
* 50 g kakava v prahu
* 2 žlici medu
Nadev 1 (fige):
* sveže fige (3-4)
* 1 žlička indijskega trpotca
Nadev 2 (čokoladni mus):
* 200 g skyr jogurta
* 2 žlici kakava
* 1 žlica medu
* naribana temna čokolada s stevijo
OPIS PSOTOPKA: Najprej zmešamo sestavine za čokoladno bazo kolačka (čašica). V posodi dobro zmešamo ovsene kosmiče, kakav in med. Pekač za peko muffinov premažemo z maslom ter v vsakem modelčku z maso oblikujemo čašico (masa naj bo na dnu ter po robovih modelčkov za muffine – nastati morajo čašice, v katere bomo nato dodali oba nadeva). Čašice pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinj. Nadev 2 (čokoladni mus) pripravimo tako, da v posodi zmešamo skyr jogurt, med in kakav. Za nadev 2 (fige) pa olupimo fige ter jih dobro pretlačimo. Ker želimo, da bo nadev ostal v kolačku, figam dodamo indijski trpotec (zgosti maso). Pečene čašice najprej ohladimo nato pa jih napolnimo z nadevoma. Najprej dodamo nadev iz fig, nato čokoladni mus. Po vrhu okrasimo z naribano temno čokolado. Kolačke postavimo čez noč v hladilnik, da se čokoladni mus ohladi ter da se sestavine med seboj povežejo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic
Komentarji (0)