VIDEO: Čokoladni krofi
SESTAVINE:
* 120 g moke (univerzalne brezglutenske, pirine, pšenične)
* 70 g kokosovega sladkorja
* 150 g sojinega napitka
* 2 južni žlici mletih lanenih semen
* 60 ml sončninčnega olja
* 25 g grenkega kakava
* 50 g jabolčne čežane
* ½ vrečke pecilnega praška
Ganaš:
* 200 g Čokoladno-lešnikovega namaza
* 250 g mascarponeja
OPIS POSTOPKA:
1. V večjo posodo nalijemo 150 ml sojinega napitka.
2. Nato dodamo še vse ostale sestavine: mleta lanena semena, sončninčno olje, kokosov sladkor, moko in pecilni prašek, jabolčno čežano, kakav criollo (vrstni red na posnetku).
3. Nežno premešamo z metlico.
4. Z margarino namastimo pekač za krofe.
5. Maso nalijemo v pekač. Iz mase dobimo 8 mini krofov.
6. Modelčke napolnimo do ¾.
7. Krofe pečemo 15-20 minut na 180 stopinjah Celzija. V ogreti pečici.
8. Nato uporabimo Malincin čokoladni namaz za enostavni čokoladni ganaš.
9. Zmešamo 200 g čokoladnega namaza in 250 g (veganskega) mascarponeja. Ohladimo.
10. Z ganašem dekoriramo ohlajene krofe.
11. Dekoriramo z mletimi lešniki.
12. Dekoriramo s piškoti.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)