VIDEO: Čokoladni mafini z olivnim oljem in pomarančo
SESTAVINE:
* 240 g pšenične moke (ali univerzalne brezglutenske moke)
* 140 g rjavega sladkorja
* 300 g sojinega napitka
* 30 g mletih zlatih lanenih semen
* Pomaranča lupinica ali pomarančni sladkor
* 120 g olivnega olja
* 50 g criollo kakava
* 100 g jabolčne čežane
* 1 večka pecilnega praška
* Burbon vanilija ali sladkor z burbonsko vanilijo
* Čokoladne kapljice (opcijsko)
* Pomarančna marmelada za polnilo (opcijsko)
* Čokoladni ganaš (opcijsko)
* Marcipanove zvezdice (opcijsko)
OPIS POSTOPKA: Ločeno zmešamo mokre in suhe sestavine. Mokre sestavine dodamo v suhe. Moko opcijsko prej presejemo. Nežno zmešamo in pečemo v posodicah za mafine 20 minut na 180 stopinjah Celzija. Pred pečenjem jih lahko posujemo s čokoladnimi kapljicami ali nasekljano čokolado.
Mafine ohladimo in opcijsko dekoriramo.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)