Čokoladni Miklavževi piškoti
SESTAVINE:
* 280 g pirine polnozrnate moke
* 200 g masla
* 120 g kokosovega sladkorja
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička vanilijeve arome
* 20 g nesladkanega kakava
* 1 jajce
* ščep soli
* 3 pesti poljubnih oreškov in suhega sadja ( jaz sem imela lešnike in rozine)
OPIS POSTOPKA: Maslo in kokosov sladkor penasto zmešamo, dodamo jajce ter vanilijev ekstrakt in zmešemo s paličnim mešalnikom. V drugo posodo damo vse suhe sestavine in zmešamo. Suhe in mokre sestavine skupaj zmešamo in dodamo rozine in lešnike. Zmes more biti na koncu gladka. Iz mase naredimo podolgovato klobaso, ki jo zavijemo v folijo za živila. Klobaso postavimo v zamrzovalnik za 30 minut. Pečico segrejo na 180°C. Piškotno salamo narežemo na kolobarčke. Postavimo na pekač obložen s pekim papirjem. Ko imamo položene, pokrijemo s pekim papirjem in pečemo približno 15 minut na 180°C.
ČAS PRIPRAVE: 15min + 30 min ohlajanje + 15 min peke
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja Šum
Komentarji (0)