Čokoladni mousse z avokadom
SESTAVINE za 2 osebi:
* 1 zrel avokado
* 1/2 banane
* 150g zmrznjenih gozdnih sadežev
* 1 jedilna žlica kakava
* 2 jedilni žlici agavinega sirupa
* 1 jedilna žlica limone
* Voda
OPIS POSTOPKA: Avokado olupimo in mu vzamemo ven koščico. Banano in avokado narežemo na koščke in ju položimo v posodo za miksanje. Preden tja dodamo še zmrznjene gozdne sadeže, le-te očistimo in jih na hitro speremo pod tekočo vodo. Nato jih zmešamo z dvema jedilnima žlicama vode in počasi zavremo na štedilniku. Kuhamo še cca 1-2 minuti in medtem ves čas mešamo. Ko se gozdni sadeži zmehčajo, maso zmiksamo z mešalnikom, nato pa jo precedimo, da dobimo gladko zmes. Nastalo zmes dodamo posodi za miksanje, kot tudi kakav in agavin sirup. Mešamo dokler ne nastane gosta in gladka zmes. Mousse damo v naprej pripravljen kozarec, postavimo za 2 uri v hladilnik in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)