Čokoladni muffini
SESTAVINE:
* 250 g moke
* 100 g sladkorja
* 6 žlic olja
* 1 vaniljev sladkor
* 1 pecilni prašek
* 200 g temne čokolade Malinca
* 2 žlici čokoladno lešnikovega namaza
* 2 jajci
* 2 dcl mleka
OPIS POSTOPKA:
1. Beljake stepeš v čvrst sneg, rumenjakom pa dodaš sladkor, vaniljev sladkor, mleko in olje ter na koncu še moko in pecilni prašek.
2. Ko dobiš gladko zmes nežno primešaš še sneg in 100 g narezane temne čokolade in 2 žlici čokoladno lešnikovega namaza
3. Muffine pečeš 20-25 minut na 175°C
4. Pečene muffine potopiš v 100 g stopljene čokolade in jih okrasiš.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek
Komentarji (0)