Čokoladni ovseni lava cake z arašidi
SESTAVINE:
* 1/2 skodelice ovsene moke (ali mletih ovsenih kosmičev)
* 1/2 skodelice mleka (navadnega ali rastlinskega)
* 1 jž kakava v prahu
* 1 jž medu ali sladkorja
* 3 jž čežane ali speštane banane
* 1 večji košček čokolade
* 1/2 čž pecilnega praška
* ščep soli
* 1/2 pudinga cca 90 g (predlagam čokoladni beljakovinski puding)
* pest drobljenih arašidov
Preliv:
* sveže ali odmrznjeno sadje (jagode, maline, granatno jabolko..)
* kokosov jogurt
OPIS POSTOPKA: Prižgi pečico na 175 stopinj celzija. Med segrevanjem pečice v keramični posodici zmešaj ovseno moko, kakav, med ali sladkor, čežano ali speštano banano, pecilni prašek in sol. Nato dodaj mleko in vse skupaj dobro zmešaj. Na sredo zlij puding (jaz imam najraje čokoladni proteinski puding, lahko pa je katerikoli drug po tvojem okusu) in ga z žlico prekrij s preostalo mešanico oz. maso, tako, da se pudinga več ne vidi. Nato v sredino potisni še košček čokolade. Meni je najljubša črna čokolada, lahko pa daš tudi mlečno, belo ali rubi čokolado. Potem vse skupaj prekri z drobljenimi arašidi. Ko je pečica segreta, vstavi keramično posodico v pečico in peci 17 minut. Čas peke lahko prilagodiš glede na svoj okus - če bi raje imel/a bolj tekoč lava cake, peci malo manj, če imaš rade biskvitasto teksturo, pa peci cca 20 minut. Dodaj kokosov jogurt in sveže ali odmrznjeno sadje in uživaj!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)